News

Отборът на Пирин Благоевград записа първа победа на лагера в Турция, след като победи Нефтчи Фергана от Узбекистан с 3:1 в Сиде.  Това бе и четвъртата проверка за орлетата по време на този лагер.

Старши треньорът  Милен Радуканов пусна в игра дошлите на проби и тези, които играят по-рядко, но Пирин вкара два гола до почивката. Димитър Благов откри в 13-та минута след пас на Владислав Златинов и точен удар от точката на дузпата, а в 45-та минута Тодор Траянов покачи на 2:0 след великолепна асистенция на бразилеца Лукаш.  

През второто полувреме Радуканов пусна постепенно в игра всичките си титуляри, но в 73-та минута Никита Павленко намали на 1:2 с удар от около 20 метра в горния ляв ъгъл на вратата на Костов. В 87-та минута обаче Даниел Младенов оформи крайния резултат след самостоятетелен пробив  и  удар от границата на наказателното поле.

В последната в 90-та минута за реплика към съдията беше изгонен футболист на Нефтчи. Последната контрола на Пирин е в четвъртък, 9 февруари, от 15.00 часа срещу полския Подбескидзе.