News

DSC 1531 1

Лицензираният мач-агент на ФИФА - габровецът Евгени Маринов, управител на „Евима футбол консултинг” ЕООД, имаше честта да бъде един от гостите на футболната легенда Диего Марадона на празненството по случай неговия 56-ти рожден ден в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби миналата вечер.

Маринов присъства по лична покана на Дон Диего за откриването на заведение, кръстено на него - „Диего кафе“, ситуирано на втория етаж на тузарския петзвезден хотел „St. Regis“. След това купонът се пренесе на 48-ия етаж, в кралския апартамент, където най-добрият футболист в света за XX век отпразнува рождения си ден в компанията на своята приятелка Россио.

Сред гостите му бяха и печелилият Шампионската лига с три различни отбора Кларънс Зеедорф, както и бившият съотборник на Марадона в националния отбор Хорхе Буручага. Маринов и Марадона работят по съвместен проект за откриването на футболни академии на аржентинската мегазвезда в пет държави. Двамата поддържат контакти от около две години, но това е първата им лична среща.

От няколко години Дон Диего е спортен посланик в Емирства, след като преди това за кратко води местния футболен отбор „Ал Васъл”. Световният шампион от Мексико`86 е ангажиран лично от принца на Йордания Али бин Ал Хюсеин, който налива мощно пари в развитието на футбола в Емирствата.

DSC 1504 1DSC 1558 1